15 de març 2013

Terminologia bàsica i seguretat de les xarxes socials

La terminologia que generen les noves tecnologies requereix, com tots els neologismes, d'un estudi i un acord per aconseguir la seua difusió i ús. En la Guia d'usos i estils a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya tenim un bon exemple d'estudi i difusió.

Amb aquest objectiu, el TERCAT ha publicat un diccionari en línia, Terminologia bàsica de les xarxes socials, que conté un centenar de termes relacionats amb les diferents xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter, amb la definició en català i equivalents en espanyol i anglès.

Podeu ampliar la notícia en:

- Flaixos d'actualitat, número 99

- Sala de premsa del gencat
__________________________________________

Connecta’t amb respecte

El darrer 5 de febrer es va celebrar el Dia de la Internet Segura. Més de 100 països arreu del món aprofitaren aquesta oportunitat per a advertir a joves i menors que, a la xarxa, com en qualsevol altre lloc del món, cal estar atent. El lema d’enguany ‘Connecta’t amb respecte’ incideix en els drets però també amb les responsabilitats que assumim quan utilitzem Internet. Un toc d’atenció que, després de les notícies sobre l’extensió de les eines per a difondre rumors en entorns educatius, sembla més que adient.

Amplieu la notícia a Jove.cat

Publicat anteriorment el 14 de març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.