26 de març 2013

Marilyn vista per Magnum en la Fundació Bancaixa



Obra social Bancaixa

La Fundació Bancaixa revisa el mite de Marilyn Monroe amb una exposició fotogràfica que s'exposa a la ciutat de València fins el 6 de juliol. Marilyn és una de les icones indiscutibles del cinema del segle XX i l'agència Magnum ens ho mostra a través de 34 instantànies preses entre els anys 1954 i 1960. La mostra recull retrats de Bruce Davidson, Elliot Erwitt, Philippe Halsman, Eric Hasrtmann, Bob Henriques, Ige Morath i Eve Arnold, la fotògrafa que més tractà Marilyn i amb qui va compartir una gran amistat. Les 34 fotografies fugen de l’estereotip per il·lustrar moments dels descansos en els rodatges i de malenconia. Les imatges, algunes de les quals romanen indelebles en la memòria col·lectiva del cinema i de l’art, van acompanyades d’una selecció de textos manuscrits de les seues cartes i els seus diaris.

Marilyn Monroe: “La virtut d'una xica és molt menys important a Hollywood que el seu pentinat. Se't jutja pel teu aspecte, no pel que ets. Hollywood és un lloc on et paguen mil dòlars per un bes i cinquanta centaus per la teua ànima. Ho sé perquè vaig rebutjar la primera oferta prou sovint i cobrí sempre els cinquanta centaus.

Després del visionat i comentari de la pel·lícula Con faldas y a lo loco (Some Like It Hot, 1959) de Billy Wilder, que féreu al començament de febrer a classe, aquesta exposició pot ser un bon complement per entendre un poc millor l'actriu, el personatge i el mite. La mostra, a més, s'acompanya amb un taller d'art, Temptació-és. Marilyn, per als més joves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.