12 de maig 2013

Matemàrius

El passat dimecres 8 de maig amb motiu de la presentació de Plan de futur, l’obra de Màrius Serra que va ser premi Sant Jordi de Novel·la el 2012, el propi Màrius Serra i el matemàtic i filòleg valencià Josep Guia, moderats per la periodista Reis Juan, van parlar del llibre que recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer.

En un to entre didàctici distés, amb molt bon humor, entre tots tres oferiren al públic present al Bar de ciències de l'Octubre CCC una panoràmica prou detallada del procés de creació, de l'anàlisi de l'obra, i de la figura del matemàtic figuerenc en qui se centra la novel·la. És per això que deixaren als qui encara no havien pogut llegir la novel·la amb les ganes de conéixer amb major detall el protagonista del relat, Ferran Sunyer, una de les figures matemàtiques de fama mundial del segle XX malgrat les adversitats d'haver nascut amb una paràlisi cerebral que no li permetia ni escriure ni desenvolupar la seva carrera en un moment d'aïllament científic a Espanya ocasionat pel règim franquista. Tot i la seua brillant trajectòria durant els anys 50 i 60, encara hui és una figura desconeguda.

Durant els diferents torns de paraula quedà clara la importància de les cosines perquè la difusió de la seua obra haguera sigut possible i també la relació amb personatges importants de l’època com en Salvador Dalí, que va ser parella d’una de les cosines.

Us convidem a llegir el llibre que relata uns fets reals però novel·lats amb la intel·ligència i el joc a què ens té acostumats en Màrius Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.