14 de maig 2013

¡Cuidado, resbala!

¡Cuidado, resbala! és un toc d'atenció sobre qui ens cuida i qui ens cuidarà en el futur.

El documental en Vimeo.


El documental va ser presentat en la passada edició del Festival de Cine de Málaga i en ell s'analitza la situació d'una realitat fonamental per al desenvolupament de la societat, però generalment oblidada pel conjunt d'aquesta. S'hi denuncia com la desigualtat i el tracte discriminatori estan a l'ordre del dia: el treball domèstic i el treball d'atenció als majors i els menuts. Reflecteix el resultat de les investigacions d'un grup decidit a posar el focus sobre una activitat desprestigiada i poc o gens remunerada.


“Segons estadístiques, el 90% de las tasques conegudes com a treball domèstic són realitzades per dones, que reben el nom de mestresses de casa. Si no es disposa de temps i sí de diners, existeix una opció B: contractar altra dona perquè realitze el treball, la qual rep el nom d'empleada domèstica“.


Aquesta i altres informacions apareixen al documental ¡Cuidado, resbala!, que pretén ser una eina per al debat. No és l’única afirmació que mereix la nostra reflexió. També les següents declaracions són ben significatives.

"Aquestes tasques són essencials per al manteniment de la vida, i, això no obstant, no són reconegudes com es mereixen. És el que està en la base de tota la societat”.

“El 80% de les tasques de cura i atenció recauen sobre les dones. Així mateix, entre el 70 i 80% d'aquestes són dones immigrants”.

“Tot i que la situació de la dona en la societat és millor que fa 50 anys, durant els últims 3 hem experimentat una enorme regressió, com per exemple ocorre amb la reforma de la Llei de l'avortament”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.