24 d’oct. 2014

El DCVB i l'animació: 'Day and nigth', un joc de contraris

ANTÍTESI f., neol.: cast. antítesis.
|| 1. Oposició de dues idees.
|| 2. Cosa diametralment contrària d'una altra.
Descobreix tot el seu pensament quan sospita que la pau a què aspira és compatible amb la seva antítesi, Pla Rus. 173.
Fon.:
antítəzi (Barc., Palma); antítesi (Val.).
Etim.: pres del gr.
αντιθεσις, mat. sign.

DCBV. Diccionari català, valencià, balear, (Palma de Mallorca, 1962)




Obra iniciada per Mn. Antoni Maria ALCOVER i Francesc de Borja MOLL

El 2012 s'han complit 50 anys de la publicació de la primera edició del Diccionari Català, valencià, balear (1962). L'obra va ser encetada per mossèn Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll i comptà amb multitud de col·laboradors; entre els quals hi hagué Manuel Sanchis Guarner i Aina Moll i Marquès.

L'amic Jesús Bernat Agut i els seus alumnes ens ho recorden des de fa dies amb les seues interessants composicions fotogràfiques publicades en el bloc Imatgies

Felicitats!








Day and nigth (2010) és un curt d'animació de la factoria Pixar, dirigit per Teddy Newton, amb música de Michael Giacchino, que us divertirà i mostrarà els contrasts i les proximitats entre el dia i la nit. Dos personatges descobreixen a l'espectador com és el seu interior i ens van deixant accions que es poden contemplar per la nit o pel dia.





Després d'haver vist el curt, anoteu, al vostre quadern, les diferents accions que apareixen al curtmetratge, descriviu-les breument i diferencieu entre les que es fan habitualment per la nit i les que es fan durant el dia.

Per acabar, assenyaleu almenys tres accions que siguen antitètiques i indiqueu quina de les dues accepcions del DCVB exemplifiquen.


_______________

Apunt publicat anteriorment el 15 de desembre de 2012 al blog LLIMA dins la desapareguda comunitat de blogs del diari El país.

1 comentari:

  1. Imatgies torna a l'aula i segueix donant veu a l'alumnat mitjançant els comentaris de pel·lícules, els vocabularis de centre, les receptes particulars de cuina, el diari personal, les cròniques d'excursions... Consulteu el seu darrer apunt.

    http://imatgies.blogspot.com.es/2014/10/imatgies-laula.html

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.