26 de març 2014

Dictat per parelles: 'L'home del jaguar blanc' 2

Entre dos persones podreu completar el fragment del capítol 7 de la novel·la ‘L’home del jaguar blanc’ de l'escriptor Xavier Vernetta. Hem adaptat algunes paraules i expressions que al text apareixen en cursiva.


____________________________________

Alterneu lectura i escriptura.

Full 1

Alumne A llig, alumne B copia en el full 2

L’Albert es gira cap a la paret i fa veure que mira una revista de l’any noranta mentre Cuca es trau la roba i es fica al llit. La dona ha decidit deixar-se posades només una samarreta i les bragues. Nota a les cames els llençols gelats i aspres, rentats vés a saber com.

____________________________________________________________________
____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ _________________________ La Cuca ha intentat mantenir una conversa i als pocs segons s’ha trobat parlant sola. Intenta dormir i només aconsegueix neguitejar-se, perquè no troba cap postura adequada. Ara descansa sobre el canto dret, ara sobre l’esquerre. El món li cau a sobre de mica en mica, mentre, als peus del llit, l’Albert somia alguna cosa que el fa somriure.

____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ _________________________.

Xavier Vernetta, L'home del jaguar blanc. Les oportunitats d'Albert Jofresa [1] (1997) E. Tàndem

_______________________________________________ 

Full 2

Alumne B llig, alumne A copia en el full 1

____________________________________________________________________
____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ _________________________.

La noia fa petar les dents de fred i l’Albert riu. Deixa la revista, tanca el llum de gas i obri un pèl un porticó perquè entre un fil de llum del carrer que permeta veure-s’hi una mica. Es fica al sac i, un segon més tard, respira pausadament, a poc a poc, com fa la gent tranquil·la quan dorm. ______________________________________________
____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ___________________________________________________________.

Encara no és de dia quan la Cuca obri els ulls. Li fa l’efecte que no ha dormit gens, però és mentida. L’Albert continua dormint embolicat en el sac. Només se li veu la cara i tres dits d’una mà. Probablement no s’ha mogut un mil·límetre en tota la nit.

Xavier Vernetta, L'home del jaguar blanc. Les oportunitats d'Albert Jofresa [1] (1997) E. Tàndem

_________________________

ACTIVITATS

1. Què volen dir les expressions: "el món li cau a sobre" i “fer petar les dents”? Busqueu-les al diccionari si no les heu comprés bé.

2. Corregiu-vos els errors i, després, penseu quin ha estat el motiu de cada falta. Què hauríeu de fer en el futur per a evitar de nou el mateix error?

3. Assenyaleu en el text totes les paraules que tenen a veure amb dormir i son i, després, intenteu explicar, al company o companya amb qui has fet el dictat, alguna nit que no hages dormit molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.