14 de des. 2014

Viure en valencià. Castelló per la llengua.

Ahir l'associació Castelló per la llengua tancà els actes de commemoració de la celebració dels 82 anys de la publicació de les normes de Castelló amb una manifestació on 2000 persones defensaren el dret a viure en valencià.



Tot un  seguit d'actes culturals i reivindicacions per la defensa de la llengua havien tingut lloc durant el darrer mes a la ciutat de la Plana. Les Normes de Castelló han tingut una transcendència fonamental per als valencians i per a la normalització de la llengua. Per la seua defensa, caldrà continuar demanant normalitat a les institucions que haurien de protegir l'ús de la nostra llengua i garantir l'aplicació de la Llei d'Ús i Ensenyament del valencià. En les seues darreres actuacions més aviat estan fent deixadesa de les funcions que li han esta encomanades com a representants del poble i aplicant normes que en res beneficien a la normalització del valencià.




Un exemple del que dic és l'enquesta adreçada a les famílies sobre la tria a fer (anglés-castellà o anglés-valencià) per  a l'ensenyament dels seus fills. Sense informació, sense explicar els programes, sense indicar els mitjans que es posaran i, sota la idea de difondre l'aprenentatge de l'anglés entre els nostres escolars, es pretén fer una enquesta que no cal -tret que siga només per justificar futures actuacions del govern valencià. A hores d'ara, la consulta ja es fa cada vegada que un alumne es matricula en una escola valenciana.

És per això que Escola Valenciana aconsella NO participar en aquesta consulta-trampa.

Els ciutadans hem de seguir atents i reclamar els nostres drets cada dia per poder viure en valencià dignament. Les institucions actuals ja han demostrat que mai no ho facilitaran. Caldrà, per tant, propiciar un canvi polític important en les properes eleccions. En breu tindrem ocasió de fer-ho amb la força que donen els vots.

No perdem aquesta ocasió!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.