2 de des. 2014

El segon documental de la sèrie: 'Què ens passa, valencians?'

'Les aparences no enganyen, només són aparences'
Joan Fuster

Darrerament s'ha projectat el documental Es pot viure en valencià al País Valencià? en diversos llocs amb èxit de públic. Es tracta de la segona roadmovie de la productora Zeba Produccions, dirigida pel lingüística David Valls. Aquesta segona part del projecte sobre les actituds envers la llengua catalana ha sigut possible realitzar-la gràcies a una campanya de micromecenatge. Per això, podeu veure el documental també a la xarxa quasi al mateix temps de la seua estrena.

En ell hom tracta de donar respostes a preguntes com:
     - Es compleixen les lleis que tenim en favor del valencià?
     - Hi ha o no conflicte lingüístic?
     - Al País Valencià, hi ha una societat realment bilingüe?
     - Es pot viure en valencià al País Valencià?

L'alemanya Alina Moser, una jove que no parla castellà, és qui en fa de conductora perquè vol trobar respostes a les anteriors preguntes sobre el terreny. Ella ja havia viatjat per tot Catalunya, la Franja i Andorra fent-ne la prova (Són bojos, aquests catalans!?) i, en acabar aquell viatge, va decidir fer-ne un altre cap al sud per veure què passava al País Valencià.

El viatge que ens proposa l'Alina ens desvetlla que gran part dels costums lingüístics establerts i heretats, encara ara, són fruit del temps de la repressió constant sobre la llengua.

Entre els webs que es fan ressò de l'estrena hi ha 400 colps, a qui sempre agraïm el treball de mantenir-nos ben informats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.