8 de nov. 2014

'Lluitant contra l'oblit', un llibre de Laura Ballester

A les 20 hores d'avui dissabte 5 de novembre, al Teatre de la Plaça de Silla, ha començat la presentació del llibre que ens explica la lluita contra l'oblit d'unes persones que esdevingueren víctimes d'un dels accidents de trens més greus d'Europa, el del metro de València: 43 morts i 47 ferits, però 0 responsables

En l'acte han participat Rosa Garrote, Teresa Moreno (veïna de Silla) i Francisco Manzanaro, de l'associació AVM3J de víctimes de l'accident del metro. Tots tres han contat al públic les seues vivències personals sobre l'accident del 3 de juliol de 2006 a València. Laura Ballester ha reconduït les intervencions amb les seues preguntes i ha completat detalls sobre el procés de recerca de la informació que enriquien la narració i l'anecdotari. En el torn de paraula del públic han hagut paraules d'agraïment per l'actuació i exemple de les persones que formen l'AVM3J.

Lluitant contra l'oblit és un bon exemple del periodisme de Laura Ballester, un treball que mereix la pena llegir perquè ens explica les vicissituds per les quals han hagut de passar les famílies dels morts i els propis ferits; unes persones que, a més del dolor personal, han hagut de comprovar l'engany de les autoritats i l'ocultació constant de proves. El lector, com diu l'autora, hi trobarà "algunes claus per a interpretar aquests silencis estratègics" i aquests 0 responsables davant dels 43 morts i dels 47 ferits.







Dies després, en la presentació del llibre a Barcelona, el dia 19 de novembre de 2014, Jordi Évole es va referir al govern valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.