3 de juny 2013

'La força de Babel' d'Anna Solé Mena

La noche temàtica de La 2 emeté el dissabte 1 de juny el documental 'La força de Babel', que també podeu veure a la Televisió de Catalunya. El documental tracta el tema de la importància de viure en entorns multilingües en el segle XXI. La diversitat lingüística ja no és una maledicció bíblica sinó una característica definitòria de les societats modernes.

Una imatge de "La força de Babel"   Multilingües des del bressol

Us recomane que féu aquest viatge en companyia d'Anna Solé Mena, una economista que té una vida veritablement multilingüe perquèviu i treballa a Brussel·les i està casada amb un belga. En el documental ens mostra com el multilingüisme és una de las senyes d'identitat de la ciutat.

Al seu llibre, Multilingües des del bressol, ja intenta respondre a les preocupacions que poden sorgir a l’hora d’educar els fills en més d’una llengua. En el documental també reflexiona sobre aquest tema que preocupa alguns pares i es pregunta si es pot educar un fill en cinc llengües al mateix temps. A partir de la seua experiència personal explora els avantatges de la diversitat lingüística.

Les conclusions a què arriba són interessants; entre d’altres que parlar diverses llengües afavoreix l'agilitat mental, és gimnàstica per al cervell.

Però a part dels avantatges cognitius, conclou que el multilingüisme tambéés un estímul per als negocis i comprova que la relació entre llengua i política és el principal obstacle per al multilingüisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.