21 de des. 2012

Títols de crèdit: Amélie de Jean-Pierre Jeunet

Els títols de crèdit són textos que s'agreguen a les pel·lícules, programes de televisió o videojocs per llistar i acreditar els membres participants en un projecte i l'equip implicat en la seua producció. Alguns espectadors els consideren una part prescindible de la pel·lícula, és per això que els directors, perquè la gent s’hi fixe, se les han d’enginyar per mostrar-los de forma atractiva.

La pel·lícula de la qual he seleccionat els crèdits és Amélie (2001), dirigida per Jean-Pierre Jeunet. El grafisme es compon d'unes lletres que alternen els colors roig i groc al temps que, per la tipografia, transmeten una certa sensació de temps passat.

En aquesta ocasió el director ha triat barrejar els crèdits amb una part del relat que serveix per a presentar-nos al personatge principal. La pel·lícula comença amb una breu introducció feta per una veu en off acompanyada d'unes imatges que semblen vídeos casolans i mostren alguns aspectes de la vida de la jove Amélie. Són imatges relativament divertides en les quals veiem Amélie des que és procreada, durant el part i mentre juga, generalment sola, amb els personatges que ella mateixa porta pintats a la mà, a la barbeta... La música reforça la idea de passat i ens deixa una certa malenconia, la mateixa que recorre tot el resum. Al temps que es projecten les imatges, van apareixent les lletres, en ocasions alternant un fons groc o roig sobre el qual algú retoca, amb les mans, les lletres com si jugara amb elles a formar noms: els dels crèdits inicials.

Javier Escorcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.