9 de febr. 2015

Els Goya 2015

El cinema espanyol va commemorar dissabte passat la seua gala anual de 2015; en ella es premià el treball d'alguns professionals destacats. Es tracta de promocionar el cinema comercial preferentment; les mateixes productores deixen de banda els seus productes menys comercials o independents i se centren en aquells altres que han gaudit d'un pressupost major o que han tingut èxit de públic en la gran pantalla.

És per això que no és d'estranyar que uns hagen vist les seus expectatives acomplertes, mentre uns altres hauran quedat decebuts. Però, qualsevol tria comporta la subjectivitat de les persones; els gustos personals i determinades circumstàncies que no tenen a veure completament amb la qualitat del producte es fan presents i, fins i tot,  per a uns i es vota per amistat o sense haver vist tots els treballs seleccionats.

El cinema espanyol ha obtingut el 2014 un gran ressò i èxit comercial i econòmic. És per això que, determinades pel·lícules no necessiten major promoció que la que se'ls ha fet abans i després de la seua estrena i, a hores d'ara, amb la nominació i el premi: El niño, La isla mínima, Loreak, Magical girl i Relatos salvajes. Aquesta última coproducció argentina també participarà en la cerimònia dels Òscar en l'apartat de "Millor pel·lícula de parla no anglesa".

Altra cosa és el treball dels curts, més innovadors i compromesos generalment que les grans produccions, que normalment mai no arriben al gran públic amb la mateixa facilitat. És per això que he volgut que coneguéreu breument els treballs que havien estat seleccionats; internet ens permet poder veure de bades o per un preu mòdic part d'aquesta creació.

En la secció de curtmetratges de ficció els seleccionats eren: Café para llevar de Patricia Font, Loco con ballesta de Kepa Sojo, Safari de Gerardo Herrero Pereda, Todo un futuro juntos de Pablo Remón i Trato preferente  de Carlos Polo.

En la secció de curtmetratges d'animació els seleccionats han estat: A lifestory de Nacho Rodríguez, A lonely sun story d'Enrique Fernández Guzmán y Juanma Suárez García, El señor del abrigo interminable de Victoria Sahores Ripoll, Juan y la nube de Giovanni Maccelli i Sangre de unicornio de Alberto Vázquez.

Dos dels treballs finalistes els podeu veure ja al web complets.






En l'apartat de curtmetratges documentals els seleccionats han estat: El domador de peixos de Dani Resines y Roger Gómez, El último abrazo de Sergi Pitarch Garrido, La máquina de los rusos de Octavio Guerra Quevedo i Walls (si estas paredes hablasen) de Miguel López Beraza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.