15 de gen. 2013

'Un país de llibre' continua endavant

Mentre algunes llibreries emblemàtiques tanquen, cas de la llibreria Catalònia de Barcelona, altres estan buscant noves fórmules per a sobreviure. Per sort, el programa Un país de llibre ens mostra el treball important que fan els llibreters d'aquest país en comercialitzar el llibre en català. Ja són cinc els programes que s'han editat per parlar-nos sobre la literatura feta en valencià, una iniciativa interessant que hem d'aplaudir i seguir de prop perquè ens ajuda a conéixer la nostra cultura i els valors de la nostra llengua.

Eugeni Alemany, en cada programa, fa un itinerari, sobre guió, per a presentar-nos llibreries i llibres i entrevistar alguns autors i personatges de la cultura. Aquesta iniciativa de l'Associació d'Editors del País Valencià i del Gremi de Llibrers compta amb el patrocini de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i està elaborat per Barret Films. El seu presentador conversa amb algun autor que ens explica un dels seus llibres al temps que visiten el seu lloc de treball, alguna llibreria o local cultural interessant... En cadascun dels programes es deixa un llibre perdut (alliberar, se'n diu) perquè qui se'l trobe el puga llegir i, després, tornar a deixar en un punt de la ciutat on el reconeguen altres futurs lectors.

El primer dels quatre programes que teniu a You tube ja us el mostràrem en un apunt anterior. La resta els podeu trobar en els següents enllaços:

Capítol 2. Assaig: La cançó en valencià. Escriptor: Josep Vicent Frechina.

Capítol 3. Llibre il·lustrat: Lluny. Il·lustradora: Aitana Carrasco.

Capítol 4. Assaig: Columnes de paper. Escriptor: Salvador Vendrell.

No us els perdeu; la seua brevetat, 20 minuts, i el seu contingut els fan molt atractius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.