17 d’abr. 2011

Multitudinària manifestació a València i gran Trobada a Silla

Centenars de persones han passat hui la vesprada per Silla i s'han concentrat, després de la Cercavila, al Parc de l'Estació on les diferents escoles i instituts de l'Horta Sud havien preparat tallers i jocs per als assistents. A hores d'ara, alguns d'ells sopen amb el decorat d'una lluna plena magnífica i escolten les cançons de la Romàntica del Saladar.

Les Trobades d'Escoles en Valencià ja s'havien fet a Silla fa quinze anys; aquesta és la segona vegada que el pobleix al carrer per a celebrar la festa de la llengua i rebre els veïns d'altres pobles que compartien l'esdeveniment. Moltes famílies han portat els dills al Parc on hi ha hagut tota mena d'activitats infantils. Aquests veterans encontres, organitzats anualment per Escola Valenciana, van començar l'edició d'enguany el 3 d'abril a Alacant i Sagunt, i, fins al juny, passaran per una vintena de municipis de tot el País Valencià. El 30 d'abril també se'n farà una a Barcelona, dins la Setmana Cultural de l'Espai País Valencià.

L'encontre d'avui s'ha fet coincidir amb la multitudinària manifestació del 25 d'abril que convoca cada any Acció Cultural. Enguany, amb el lema "per TV3, la llengua i la transparència" s'han concentrat unes 80.000 persones, segons Vilaweb, i han actuat Carles Santos i Lluís Llach.

Als dos espais s'ha pogut viure la festa per la llengua amb molt de goig i satisfacció per la participació ciutadana.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.