21 d’abr. 2005

AUTOPISTA LITERÀRIA (V 2005 3)

AUTOPISTA LITERÀRIA  2005

DEPARTAMENT DE VALENCIÀ

IES MANUEL SANCHIS GUARNER (SILLA)



PISTA NÚMERO 3

     L'autor és un amant dels aforismes, proposicions en forma de màxima, sovint enginyosa, amb què s'enuncia un pensament o una asserció moral, filosòfica o científica. Una mostra:


1221. En realitat, l’autèntic símbol de l’«hedonisme» és l’aspirina...

1246. L’ESTATUT QUE ENS FARAN TRAGAR.— El «sano regionalismo» —«el regionalismo bien entendido»— que la dreta proposa no és una claudicació; és, si bé es mira, una professió de fe «nacionalista», i no precisament «valenciana».

87. En moltes coses, però en l’amor particularment, l’experiència pot, o sol, ser un defecte. Per això el primer amor és inoblidable.

1151. CONTRA EL NACIONALISME.— Tot funcionaria millor si ells —«ells»— renunciassen a ser «nacionalistes», i no ens obligassen a ser «nacionalistes» als altres... Una il·lusió passatgera, ai!...

1237. O ARA O MAI. Un idioma no pot subsistir, viu, dins la societat que li és pròpia, si no és l'idioma de tothom i practicat per tothom.

1253. ELECCIONS I PAÍS. La dreta sempre és «furiosa», i per això té tant d'èxit. L'esquerra tendeix a ser raonable i es dispersa discutint.

1111. L'anticatalanisme és una «pallola» que passa, si és de veres que el «valencianisme» és practicant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.