1 de des. 2021

Fulls grocs: textos de Joan Fuster en la premsa davant del centenari

Joan Fuster i Ortells (Sueca, 1922-1992) serà l'escriptor homenatjat per la Generalitat durant l'any 2022. Segons llegíem a Levante-EMV: "La Generalitat organitzarà un programa cultural entorn de la figura de l'intel·lectual" suecà. 


Amb aquest video i el titular "La Universitat i l’AVL inicien ‘l’Any Joan Fuster’ amb una conferència del professor J. F. Mira a La Nau" s'anunciava fa uns dies el punt de partida per a la celebració amb l'acte que tingué lloc el dia 18 de novembre.

Tot apunta a que és un bon moment per revisar i revisitar l'obra de Joan Fuster. Un moment de conéixer, a través dels seus escrits, l'univers Fuster, que va ser temàticament variat i molt prolífic. 

Aprofitant l'ajuda d'un bon amic, us adjunte alguns retalls de premsa. Els tres primers es van publicar dins la secció "Entre l'espasa i la paret", publicada al diari elmón; el quart correspon a la secció "La plana del Fuster", que publicava la revista Saó; el cinquè i el sisè es publicaren a la secció "Notes d'un desficiós", publicada en la revista Qué y donde; i, els dos últims, van  ser publicats en la secció d'Opinió del Diario de Valencia. Alguns d'eixos articles els podeu trobar als llibres Assaig I i II, publicats el 2012 per Edicions 62. 

Si cliqueu sobre cada imatge podreu ampliar-la.elMón, 5 i 26 de febrer i 31 de desembre de 1982, respectivament.  

Saó, maig de 1983           

 
                       Qué y donde, 2 de juliol de 1977 i 6 d'agost de 1979

 
Diario de Valencia, 8 de setembre de 1981 i 3 de febrer de 1982


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.