9 d’abr. 2016

Cada primavera, més diversió, més cultura i més educació: les Trobades i la Gira d'Escola Valenciana


Cada primavera, Escola Valenciana, Federació d'Associacions per la Llengua ens ofereix la festa de les Trobades; un esforç de mestres, alumnes i famílies que es transforma en un aparador perfecte de l'ensenyament en valencià. La diversió no va renyida amb la reivindicació i per això, enguany, es presenten sota el lema: «fem escola, fem poble i fem país».

 

Des de fa alguns anys, la Federació també organitza la Gira, un seguit de concerts per tot el país que acosta la música en valencià als joves i no tant joves.

L’agenda musical de la Gira a les Trobades 2016 ja està dissenyada però encara aquest festival itinerant encara no ha tancat l'agenda de concerts.

 Enguany, Dani Miquel enceta la programació musical a les Trobades amb l’actuació del Pinós el proper 10 d’abril a les 12’30 hores. Els concerts de la Gira també es donen cita el 14 d’abril a Albaida amb Kaoba; el 15 d’abril el Puig acollirà Atupa, Traficants de Sucre i la Fulla Kaduka; el 16 d’abril Vilamarxant gaudirà de la música d’Atziac, Geografies i El Diluvi; el 16 Barxeta ha programat el concert de The Penguins; el 17 d’abril els Mox tocaran en el Puig; el 22 d’abril el poble alacantí d’Agost ha previst l’encontre musical de Kontaminació AkústiKa; el 30 d’abril King Kong Boy tocarà a la Trobada de la Font d’en Carròs.A més, com ja va ocórrer amb el Concert de Falles, per celebrar les fogueres hi haurà dos cites importants emmarcades en el Fesfoc (11 de juny a Alacant i 20 de juny a Sant Joan d’Alacant), i una tercera cita per a festejar la Fireta de Sant Jaume (22 de juliol al Campello).

Aquest recorregut musical de la Gira arribarà a Barcelona, de la mà d’Espai País Valencià, el dia 30 d’abril dins la XIIa Setmana Cultural "Resintonitzem amb el futur!" amb les actuacions de L'home brut, Mai Mai, Pellikana i Inèrcia.

La Gira va més enllà de les actuacions en directe i cada any grava un disc que arreplega una compilació de temes dels músics valencians que han participat. Enguany el disc conté 22 cançons; hi participen: Inèrcia, Aspencat, Mox, Smoking Souls, Tirant lo Rock, Komfusió, VaDeBo, Mai Mai, Òscar Briz, Júlia, Kaoba, Bertomeu, Carles Dénia, Pep Gimeno "Botifarra", Paco Muñoz i Aitana Ferrer, Eva Dénia, Joan Amèric i Andreu Valor, Mara Aranda, Abraham Rivas, Joanes i la Colla de Pantaix, Entreparèntesi i Burumballa.

Si en vols saber més, visita el web d'Escola Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.