9 d’abr. 2016

Cada primavera, més diversió, més cultura i més educació: les Trobades i la Gira d'Escola Valenciana


Cada primavera, Escola Valenciana, Federació d'Associacions per la Llengua ens ofereix la festa de les Trobades; un esforç de mestres, alumnes i famílies que es transforma en un aparador perfecte de l'ensenyament en valencià. La diversió no va renyida amb la reivindicació i per això, enguany, es presenten sota el lema: «fem escola, fem poble i fem país».

 

Des de fa alguns anys, la Federació també organitza la Gira, un seguit de concerts per tot el país que acosta la música en valencià als joves i no tant joves.

L’agenda musical de la Gira a les Trobades 2016 ja està dissenyada però encara aquest festival itinerant encara no ha tancat l'agenda de concerts.

 Enguany, Dani Miquel enceta la programació musical a les Trobades amb l’actuació del Pinós el proper 10 d’abril a les 12’30 hores. Els concerts de la Gira també es donen cita el 14 d’abril a Albaida amb Kaoba; el 15 d’abril el Puig acollirà Atupa, Traficants de Sucre i la Fulla Kaduka; el 16 d’abril Vilamarxant gaudirà de la música d’Atziac, Geografies i El Diluvi; el 16 Barxeta ha programat el concert de The Penguins; el 17 d’abril els Mox tocaran en el Puig; el 22 d’abril el poble alacantí d’Agost ha previst l’encontre musical de Kontaminació AkústiKa; el 30 d’abril King Kong Boy tocarà a la Trobada de la Font d’en Carròs.



A més, com ja va ocórrer amb el Concert de Falles, per celebrar les fogueres hi haurà dos cites importants emmarcades en el Fesfoc (11 de juny a Alacant i 20 de juny a Sant Joan d’Alacant), i una tercera cita per a festejar la Fireta de Sant Jaume (22 de juliol al Campello).

Aquest recorregut musical de la Gira arribarà a Barcelona, de la mà d’Espai País Valencià, el dia 30 d’abril dins la XIIa Setmana Cultural "Resintonitzem amb el futur!" amb les actuacions de L'home brut, Mai Mai, Pellikana i Inèrcia.

La Gira va més enllà de les actuacions en directe i cada any grava un disc que arreplega una compilació de temes dels músics valencians que han participat. Enguany el disc conté 22 cançons; hi participen: Inèrcia, Aspencat, Mox, Smoking Souls, Tirant lo Rock, Komfusió, VaDeBo, Mai Mai, Òscar Briz, Júlia, Kaoba, Bertomeu, Carles Dénia, Pep Gimeno "Botifarra", Paco Muñoz i Aitana Ferrer, Eva Dénia, Joan Amèric i Andreu Valor, Mara Aranda, Abraham Rivas, Joanes i la Colla de Pantaix, Entreparèntesi i Burumballa.

Si en vols saber més, visita el web d'Escola Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.