- Què, t'atreveixes a completar-lo?
Segur que coneixes més paraules que estan relacionades amb la festa i la història de les falles: coets, petards, encenalls, estora, pintes... Mireu les peces dels vestits dels fallers per exemple, tot un món de paraules i d'història.
I, si participem moltes persones, podem completar el lèxic del món faller.
- Ens ajudes a completar el vocabulari?
Si no saps com es diu alguna paraula en valencià, deixa un comentari al blog i segur que hi ha alguna persona que et contesta i et fa una proposta.
I, si voleu anar més lluny encara,
tinc la proposta ideal!
Mireu el regal que ens deixa l'amiga Olga Gargallo: #fallerrades i #literfalles
Teniu la informació al blog de l'1entretants.
- Que encara no saps què és això de #fallerrades i #literfalles perquè t'ha fet peresa clicar sobre l'enllaç?
Cap problema. Allà en va un resum.
Olga Gargallo ens anima a col·laborar, mitjançant les xarxes socials (Instagram i Twitter), en la normalització de l'ús del valencià en les nostres falles. Sabem que els fallers i les falleres treballen els últims dies de la plantà molt de pressa i que, de vegades, fan errors involuntaris #fallerrades en omplir els rètols que expliquen la seua falla. Ajudem-los a millorar l'ortografia fent una foto i penjant-la a les xarxes.
A més, com ens agrada molt llegir i la literatura #literfalles. Feu publicitat d'aquelles falles que promocionen la nostra cultura literària: un personatge com Tirant o Carmesina; alguna escriptora com Isabel de Villena; algun autor com Ausiàs March o Vicent Andrés Estellés.
Segur que trobareu uns quants ninots que us els recorden i ens podeu dir en quina falla apareixen; així, si els tenim prop, els podem anar a veure.
- Què, us animeu?
La TV3, el 26/03/2007, va emetre un programa de Caçadors de paraules dedicat al vocabulari de falles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.