24 d’oct. 2015

Maria Muñoz ens explica la trobada de "Rescatem paraules"

EL PUNT + Avui Silla
CULTURA
Silla - 23 octubre 2015

«Rescatem Paraules» celebrà la VI Trobada a Silla

Més d'un centenar de persones arribades dels quatre punts cardinals van participar en aquesta jornada




MARIA MUÑOZ

El passat diumenge dia 18 d'octubre es va celebrar a Silla la VI Trobada de Rescatadors i Rescatadores, que és com s'anomenen els integrants del grup de Facebook ''Rescatem paraules de l'oblit''. Aquesta trobada, a la qual van assistir més d'un centenar de persones, va estar anomenada pels seus organitzadors “Entre l'horta i l'Albufera'', ja que els assistents podien gaudir del nostre Parc Natural i de l'horta que l'envolta, així com dinar en un indret privilegiat entre tarongers i marjal.

A les 10h. del mateix matí, començaren a arribar persones de tot el País Valencià, Catalunya, Balears i, fins i tot, d'Alemanya a la plaça del poble de Silla, contents de retrobar-se, de fer noves amistats i de gaudir de les peculiaritats del nostre poble amb una banda sonora molt nostra, ja que un dolçainer i una tabaletera de l'Estel Roig els acompanyaven.

Vicent Zaragozà va fer una breu explicació tant del MARS, Museu Arqueològic de Silla, com de la Torre musulmana per tal que els assistents pogueren visitar-los lliurement abans de rebre els dansaires de la Falla Port que van sorprendre els nouvinguts interpretant la Dansa dels Porrots.

Cap al migdia, tots van fer una marxa a peu fins al Port, on El Guerro els esperava amb altres barquers per tal d'ensenyar-los l'Albufera de la millor manera que es pot fer: mitjançant un bonic passeig en barca en el qual tots i totes van gaudir d'allò més mentre descobrien la fauna del llac sota un cel clar i ras. Més tard, després de dinar i fer germanor, Ivan Brull va oferir un concert molt especial acompanyat de Lena Christ i Joan Carles Orts.



A més a més, Juli Jordà, escriptor del llibre 'Paraules en xarxa' que va néixer a partir de la creació del grup de Facebook, ha volgut donar quatre dels seus llibres tant a la Biblioteca Municipal de Silla com als dos instituts del poble per tal que els seus habitants i estudiants el puguen gaudir.

També, s'ha de remarcar el treball de Pep Aguado i Armando Saragossà que, en breu, publicaran un document audiovisual sobre la Trobada.

En definitiva, va ser una bonica jornada en la qual els rescatadors i les rescatadores van conèixer un nou indret del país, noves costums, una gastronomia diferent i un poble ple d'història i vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.