2 de juny 2015

Visitem altres llocs per repassar continguts i fer exercicis

Actualment hi ha moltes maneres de preparar-se un examen de gramàtica o d'ortografia.

Generalment, els llibres de text inclouen allò que s'ha de conéixer durant el curs escolar perquè es considera que és el més important de la programació, allò que podeu aplicar en l'escriptura dels texts (redaccions, contes, descripcions, formularis, articles d'opinió, instruccions...) que podríeu escriure.

Perquè el vostre valencià s'ajuste al registre i tipus de text cal fer algunes pràctiques i controlar gramàtica i ortografia; és per això que hi ha alguns continguts dels quals, de vegades, no teniu prou material en el llibre de text o necessiteu que us ho expliquen d'una altra manera per poder entendre-ho millor. Internet és una font de material i de pràctiques, però cal seleccionar bé la informació perquè s'ajuste al que treballeu a classe, al que us demanaran en els exàmens.

Sempre que siga possible, adreceu-vos a una institució oficial, com ara la Subdirecció General de Política Lingüística (JQCV, PràcticSalt, Juga llenguaVine ven, el Brillantet, aprén en línia i cursos de valencià), les universitats valencianes (Fonet, Oral, Elemental, Mitjà, Superior...) o l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (diccionari DNV, gramàtica GV, normativa lingüísticavocabularis, transcriptor fonètic SAÓ o informació sobre publicacions i autors). Però quan això no siga possible, podeu optar pels webs d'editorials o blocs d'institut, que també treballen els mateixos continguts que inclou el vostre nivell. Hui us recomanem la visita al blog Valencià perquè consulteu el seu bagul d'ortografia i el bagul de gramàtica on podreu realitzar alguns exercicis i fer-vos l'autocorrecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.