28 de maig 2015

Generar por: La madre (2010) d'Alberto Evangelio

Fitxa tècnica

Director: Alberto Evangelio
Personatges: Isabel Carmona (mare), Pep Sellés (pare), Rubén Leiva (fill), Carla Layana (filla), Maia Juanes Gallén(nadó), Rafa Navarro (presentador de ràdio).
Producció: Javier Abinzano i Beniwood Producciones.
Sinopsi: Què passa quan el malson d'un fill es converteix en el terror d'una mare?

Des de l'adaptació cinematogràfica del mite de Frankenstein, portada al cinema per J. Searle Dawley el 1910, el gènere de terror ha gaudit d'adeptes i de detractors. Es caracteritza per provocar por (angoixa, pànic, terror...) en l'espectador i també malestar (oix, incomoditat, preocupació...). És per això que, sovint, els fet enigmàtics, les fòbies i els actes violents són el motor que mou la trama i posa en tensió l'espectador. Alguns directors situen la ficció en la descripció de fenòmens sobrenaturals o en les accions d'un personatge dolent, trastornat i criminal. Però allò que ens trastoca més com a observadors és descobrir que, en la intimitat de la llar, també s'amaguen forces estranyes que ens poden canviar la vida en qüestió de segons. Aquest és el cas del curt La madre, que ha tingut una repercussió important a la xarxa.

Com diu Roberto Pérez Toledo en un dels blogs de la revista Fotogramas, la productora Beniwood s'ha especialitzat en el mal rotllo i el valencià Alberto Evangelio, director també de curts com Alexis, en el seu principal impulsor. Per tant, si no us agraden els mals rotllos, no pitgeu el botó d'intro.



Però, si ho heu fet i us ha agradat el curt, mireu-vos els altres treballs enllaçats del director, especialment els premiats La cruz i Doncella dormida.

ACTIVITATS

1. Comenta el curt La madre i digues quins aspectes creus que no han funcionat bé i t'han generat un cert distanciament.

2. Mira't la resta dels curts del propi director i digues si la trajectòria professional ha anat a millor o no. Justifica la resposta.

3. Assenyala en quins aspectes  (malaltia mental, fòbia, violència de gènere, trencament de la quotidianitat, aspectes sobrenaturals...) s'ha centrat Alberto Evangelio per potenciar el terror en cadascun dels curts.
- La madre
- Alexis
- La cruz
- Doncella dormida

4. En quin dels curts s'ha creat millor una atmosfera psicològica apropiada, semblant a les que crearen Brian de Palma o Alfred Hitchcock en algunes de les seues pel·lícules? Justifica la resposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.