30 d’oct. 2013

Una crida d’emergència: Fes Escola Valenciana!

Mural Estimem la nostra llengua (València, 1995)

Escola Valenciana


Una crida d’emergència

La campanya “Fes Escola Valenciana!” és una decisió molt dura que s’ha hagut de prendre des de l’organització valenciana, ja que des de fa 3 anys les subvencions públiques a les activitats que duu a terme s’han reduït un 72,30%. En el cas de les ajudes estatals ha estat del 100%.

Així mateix, des de 2011 s’ha vist molt minvada també la venda de samarretes de les Trobades d’Escoles en Valencià i les rifes que sostenen bona part de la viabilitat econòmica de l’entitat: “L’exemple és ben clar, en tres anys la venda anual de samarretes de Trobades ha baixat d’unes 60.000 a 18.000 i aquest fet té com a conseqüència una reducció dràstica d’un dels nostres principals fons d’autofinançament”, ha declarat el president d’Escola Valenciana.

Aquests factors han estat determinants per a prendre diverses mesures: L’aplicació d’un ERO durant 2012 i l’externalització del programa Acosta’t al Territori, que ara gestiona una empresa privada.

Fa dos anys Escola Valenciana va emprendre el projecte d’autofinançament Amics i Amigues d’Escola Valenciana. Per només 5 € al mes, els Amics i Amigues de l’entitat contribueixen a la cristal·lització de les activitats en defensa de la llengua i de l’ensenyament en valencià i de qualitat, i a més gaudeixen d’avantatges i descomptes proporcionats per diferents empreses i entitats. ( www.escolavalenciana.org/amics )

Actualment Escola Valenciana té al voltant de 700 amics. Per garantir un funcionament autònom de l’entitat es necessiten, almenys, 3.500 Amics i Amigues: “Justament per poder planificar una bona campanya d’Amics i Amigues, així com mantenir actives amb normalitat les nostres activitats llancem el Verkami `Fes Escola Valenciana!´, que pot permetre assegurar el nostre treball durant uns mesos fins aconseguir l’objectiu últim de la reestructuració i l’autofinançament de tot allò que duem a terme”, s’ha concretat des de l’entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.