13 de juny 2012

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca una festa reivindicativa i un aplec de plataformes el 17 de juny

Critica la nova normativa que s'aplicarà el curs que ve que comportarà un empitjorament de la qualitat de l'ensenyament i milers de docents afectats per les noves retallades

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic critica durament el Reial Decret-llei 14/2012 del Ministeri d'Educació i l'aplicació al País Valencià per part de la Conselleria d'Educació a través del Decret 73/2014 i l'Ordre 19/2012. És per això que la Plataforma demana la retirada immediata d'aquesta normativa per no agreujar encara més l'ensenyament públic valencià, que recordem que està patint retallades des de fa dos anys.

FAPA-València ha denunciat que les mesures que s'aplicaran el curs que ve comportaran massificació en les aules, supressió de modalitats de batxillerat, l'ajornament dels nous títol de Formació Professional, l'increment de les taxes acadèmiques en un 30% en les universitats públiques i l'eliminació del bo-llibre per beques segons la renda familiar. La Conselleria Educació reduirà en un 30% la dotació de beques per a llibres de text que, a més, s'amplia als centres concertats. FAPA-València denuncia també que encara no s'han abonat les beques de llibres de secundària ni tampoc les beques de menjador i transport.
Segons les dades dels estudis elaborats per FE CCOO PV i STEPV, l'augment de ràtios i de la càrrega lectiva del professorat comportaran la retallada d'unes 1.500 unitats i afectaran almenys 5.000 docents que hauran de desplaçar-se a altres centres de treball, en el cas del funcionariat de carrera, o perdran directament el seu lloc de treball, en el cas del professorat interí.

Conselleria ha plantejat una nova normativa de supressions i desplaçaments, molt pitjor que l'actual, i intentarà contenir els desplaçaments del funcionariat de carrera a costa que el professorat impartisca altres matèries de les quals no són especialistes, aplicant un decret que afecta al professorat dels centres concertats. De manera que, novament, la qualitat de l'ensenyament es veurà ressentida.

A més, Escola Valenciana ha denunciat que encara no hi ha una resposta formal per part de la Conselleria d'Educació al document de 9 punts, que van presentar 33 entitats i institucions per enriquir l'actual esborrany de Decret sobre plurilingüisme. Sembla que Conselleria vol mantindre la consulta a les famílies sobre el programa educatiu que es vol per als seus fills, però sense cap informació per part de l'administració sobre els programes d'ensenyament òptims, de qualitat i que garanteixen l'aprenentatge de les dues llengües oficials i una llegua estrangera que són el PEV i el PIL.

Finalment, CAVE-COVA ha recordat que l'ensenyament públic ha impulsat el progrés del país. En eixe sentit, les mesures que s'estan aplicant tant des del govern espanyol com valencià obstaculitzen aquest progrés i augmentaran la desigualtat social i el fracàs escolar amb un greu cost social per a les famílies i el sistema educatiu valencià, que ni és l'origen ni ha contribuït de cap manera a la fallida econòmica que pateix el País Valencià, provocat per anys de malbaratament dels recursos públics per part del govern.

D'altra banda, la Plataforma convoca una festa lúdica i reivindicativa i un aplec de plataformes comarcals en defensa de l'ensenyament públic per al pròxim diumenge 17 de juny en el col·legi públic Ballester Fandos (Av. Malva-rosa, 57) de València. L'objectiu de la festa és acabar el curs amb una nova mobilització i coordinar les diverses plataformes existents per a programar noves accions el curs que ve. El programa consistirà en actuacions de Dani Miquel i altres, tallers infantils i parlaments diversos.

Prèviament, el 16 de juny, representants de la Plataforma assistiran a l'Encontre de Plataformes per l'ensenyament públic a nivell estatal a Madrid, també per a coordinar accions a nivell estatal.
GUAIX COORDINADORA PEL VALENCIÀ HORTA SUD

València, 6 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.