4 de jul. 2011

Crida a la constitució d'una Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic a l'Horta Sud

Aprofitant la crisi, estem assistint a un atac sense precedents contra l'ensenyament públic que es desenvolupa en forma de retallades brutals d'unitats escolars, de professorat i de recursos per als centres i també amb l'intent d'eliminació pràctica de la Llei d'Ús i d'Ensenyament del Valencià. Però la cosa ve de lluny...

Des de fa ja molts d'anys l'ensenyament públic s'ha vist sotmés, al País Valencià i al conjunt de l'Estat, a un procés de deteriorament en benefici de la escola privada, una part important de la qual- la concertada -rep a més fons públics de manera massiva. L'educació de qualitat, laica i democràtica de la qual la ciutadania té dret a ser destinatària, es veu així entrebancada pel desplaçament de recursos cap a l'escola privada. Ara, molts d'indicis apunten a que l'Administració valenciana vol donar un pas més en aquesta direcció, segons el model de Madrid, cedint sol públic als col•legis privats per a que edifiquen en ell i tancant al mateix temps centres públics.

Tal situació no només afebleix l'ensenyament públic sinó que, a la llarga, suposa un perill per a la salut democràtica de la nostra societat. No podem oblidar que l'ensenyament públic és depositari de valors democràtics i que la seua pròpia estructura és també- malgrat tots els seus problemes -molt més participativa i menys jeràrquica, que l'escola privada.

En aquest context, sovint els centres públics i les seues corresponents comunitats educatives es troben aïllats, defensant cadascú el seu propi espai davant els continuats atacs de l'Administració. Aquesta defensa centre a centre ens suposa molts problemes, tant per la manca de coneixement que origina de les problemàtiques d'àmbit comarcal- que serien susceptibles de rebre solucions de conjunt -com per la dispersió d'energies humanes que ocasiona.

Per totes aquestes raons, un col•lectiu de persones que som membres de vàries comunitats educatives de l'Horta Sud, després d'haver fet una trobada inicial entre nosaltres el passat dimarts 28 de juny, hem vist la conveniència de llançar una crida a totes les comunitats educatives de la comarca per tal de constituir una Plataforma Comarcal en Defensa de l'Ensenyament Públic. La primera reunió de totes les persones interessades en aquesta possibilitat serà el proper dimarts 5 de juliol, a les 10:00 hores del matí, a l'IES 25 d'Abril d'Alfafar.

Us animem, al professorat, a mares i a pares i també a l'alumnat, a assistir a la reunió esmentada i a fer tot el que pugueu per a difondre-la entre la vostra gent coneguda. La defensa de l'Ensenyament Públic ens exigeix ara una acció ferma que, de no dur-se a terme, pot tenir molts greus conseqüències.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.