22 de febr. 2011

#sensesenyal. Volem qualitat, volem TV3



Foto: Queti Baixauli
Quasi cinc mil persones s'han acostat a la plaça de la Mare de Déu de València aquesta vesprada per reclamar TV3: "Més cultura i menys dictadura!". La decisió del president Camps de seguir endavant amb les multes milionàries per l'emissió del senyal de televisió li ha fet guanyar-se, una vegada més, l'antipatia d'un sector de la societat valenciana i, especialment, la dels concentrats que recordaven el cas de corrupció en el qual podria estar més que implicat el propi president Camps. Les pancartes així ho expressaven: "Gurtel NO, TV3 SÍ".

Si no volem que ens prenguen la llibertat novament, caldrà estar atents a les properes convocatòries de concentracions; perquè en aquest cas parlem de la possibilitat de triar el canal i el programa de televisió, un fet que ha de ser decisió personal, d'un mateix, i no voluntat del govern; cas contrari seria pura imposició i això esdevindria pur feixisme.

Hom podria pensar que no és cap imposició sinó el compliment d'una llei; però hi ha moltes formes d'imposar un fet dins la legalitat: la norma que uns quants volen que compartim tots. Una de les formes més clàssiques és fent lleis a la mida de les necessitats particulars (en aquests cas, dels seus particulars interessos) per entrebancar la difusió de la cultura audiovisual mitjançant una continuada i insistent persecució sobre Acció Cultural perquè tanquen els repetidors que permeten difondre el senyal de TV3. L'altra és fent-ne bon ús de l'aparell de propaganda mediàtica. Evitem la manipulació informativa de Canal 9, que empra sovint la desinformació d'aquells temes que no els interessa airejar, i lluitem per la llibertat d'elecció. Si els preocupa la competència que els puga fer TV3 que comencen per millorar la seua programació i actuar de forma més democràtica.

Hui parlem de TV3, però també podríem haver parlat, entre d'altres temes, de l'autodi que afecta el nostre govern, de l'aplicació poc coherent de la Llei d'Ús, de la desfeta sistemàtica de l'escola pública i en valencià o, per no allargar-nos més, de la destrucció del patrimoni popular i paisatgístic com a conseqüència de l'abús d'obres faraòniques que endeuten i arruïnen la major part dels valencians.

Que no és suficient per eixir al carrer i dir PROU!

Fotos: http://ves.cat/awng

Més informació: http://www.vilaweb.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.