8 de gen. 2015

Animació: L'erupció del Vesuvi i la destrucció de Pompeia

L'animació al servei de l'ensenyament.

El 24 d'agost de l'any 79 d.C., el mateix dia de la destrucció de Pompeia, se'ns mostren unes imatges d'una aparent càmera fixa que capta el moment. El muntatge educatiu ensenya quan s'observa moviment sísmic i, per tant, com degueren ser les últimes hores de la ciutat (tremolors de terra, fum, cendres i la transformació de la ciutat). El vídeo està fet pel Museum Victoria de Melburne (Austràlia) amb motiu d'una exposició sobre Pompeia.



Com heu vist, de forma didàctica i pràctica, s'escenifica com pogué esdevenir-se l'erupció volcànica del Vesuvi fa quasi dos mil anys i com es pogué destruir la ciutat de Pompeia (Nàpols), deixant sepultats els seus habitants, momificats o petrificats a causa de la intensa pluja de cendres i material volcànic que degué llançar el volcà. Aquesta catàstrofe va generar les ruïnes romanes més ben conservades del món.

El treball no és l'únic intent d'explicar el fenomen. El MAC d'Empúries també va proposar-nos una passejada virtual per la ciutat de Pompeia abans de l'erupció. Pots descarregar-te el pdf de la visita també al final del següent article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.