8 d’abr. 2016

'Spaña', una sàtira sobre la quotidianitat



El grup Purna Teatre reestrenà ahir el seu espectacle Spaña al Teatre Micalet de València. Després de Yes We Camps i Star Farts (La Guerra de les fal·làcies), reprenen aquest espectacle en homenatge al ciutadà complaent i satisfet que dóna l'esquena a la realitat i pensa que com a 'Spaña' no es menja, ni es viu, ni es roba com en cap altre lloc.



Potser s'ha cansat Purna Teatre de lluitar contra les adversitats i ha abandonat l’humor feridor i el teatre protesta que caracteritzava el grup? Res més lluny, amb una aparença d'amabilitat i l'ús de la més pura teràpia teatral, aquesta parella de còmics han dissenyat l'spa Ña perquè l'spanyol no pense, es relaxe i en gaudisca mentre dura l'espectacle. Però la veritable teràpia comença quan acaba l'obra i els tractaments fan efecte al públic, quan el gag deixa pas a la reflexió i la quantitat de situacions que es deixen caure amb les cançons i amb un text divertit i crític et recorden l'altra cara de l'espill, el de la quotidianitat i el dia a dia amb polítics corruptes, amb una església panxacontenta i amb uns ciutadans més hedonistes que crítics.



Xavo Giménez i Pau Blanco, al seu racó de pau, fan fluir el benestar entre les rialles d'un públic entregat. El seu humor variat, àcid, bròfec de vegades, i sempre ben fet, ens recorda de vegades els diàlegs de besucs dels mítics Tip i Coll o la paròdia del tòpic quotidià, el tipical hispanis (o el valencià meninfot en el nostre cas) dels Martes y Trece. Amb cançons, paròdies, ironia i sarcasme van enllaçant un esquetx darrere d'un altre per retratar-nos una societat panxacontenta que només busca la felicitat i se sorprén, positivament o negativa, davant qualsevol esdeveniment a bou passat: "Xe, mira". 

Amb un decorat minimalista al que trauen el màxim partit van construint escenes, que recorden l'España cañí o la València de les noves glòries on lligaven els gossos amb llonganisses, i repassen l'actualitat política valenciana de passada sense perdre el ritme d'un espectacle ben entretingut. 

Aprofiteu el cap de setmana per passar una estona divertida. Ací en teniu un tast.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.