25 d’abr. 2016

Second round, art i lluita als instituts valencians





L’institut Manuel Sanchis Guarner porta uns quants dies en ebullició; a les seues parets han començat a aparèixer de sobte cares, siluetes, arbres, ombres, imatges misterioses que el fan més atractiu, més valuós, més interessant. Les parets han cobrat vida i l’art s’ha apoderat del centre. Es tracta d’imatges que conviden a visitar-lo, imatges que ens recorden bodegons, quadres de pintors o escultores famoses, dibuixos que interpreten i transformen l’espai en què convivim i aprenem: l’escola pública.



No, no us penseu que sóc l’Iker Jiménez ni que parle de les “Caras de Belmez”. Potser “m’he ratllat” un poc en veure l’entusiasme que posa en el seu convit la professora Lola Bosch davant el Second Round, art i lluita als instituts valencians, un projecte que presenta el treball dels alumnes de Plàstica i del Batxillerat Artístic del nostre institut, coordinat extraordinàriament pels seus professors Lola Bosch, María José Expósito i Ferran Masià. Són els treballs que ara omplen les parets del centre i li donen vida; són els treballs amb què volen revolucionar, fent ús de l’art, l’ensenyament públic.

El projecte del Second Round, art i lluita als instituts, que se celebrarà al centre Manuel Sanchis Guarner de Silla a partir del proper dimarts 3 de maig, és un projecte dels instituts de Secundària valencians i que gira al voltant de l'activitat artística que s’hi realitza.

A la Plaça del Poble de Silla tindrem la sort dimarts, entre les 11 i les 11.15 hores, de gaudir del treball que es presentarà perquè els ciutadans del poble puguen contemplar en directe l’activitat artística. La música, la pintura, l'escultura i la dansa són representacions que s’escapen de la vida diària de les persones que, cada vegada més, insistim en un dia a dia reiteratiu i, de vegades, anodí. Dimarts serà l’hora de trencar al centre amb aquesta rutina una vegada més i, fins al dia 16 de maig, tots tindrem ocasió de gaudir de l’exposició que li dóna sentit i forma a la reivindicació artística.



Les activitats que tindran lloc a la Plaça del Poble començaran a les 11’00h amb un Action Painting (pintura en directe, amb música), al qual seguirà immediatament el Parlament d’inauguració del projecte Second Round i la Cercavila de l’ART amb el lliurament del nostre tresor a 3 personalitats presents. Durant la Cercavila, el grup de tabals i dolçaines, dirigit per David Reig, acompanyarà la primera dansa dels Cabuts, ballada pels alumnes de primer de batxillerat coordinats per Jesús Sevilla. Al mateix temps i abans de començar l’itinerari de la Cercavila pel carrer de València es lliurarà l'esmentat tresor a les autoritats i es mostrarà l’inici d’una Escultura col·lectiva. La dansa es tornarà a ballar a la cantonada del carrer Santa Teresa i a la del carrer dels Forns.

Cap a les 11.25h està prevista l’arribada al col·legi Desemparats on es realitzarà el segon Action Painting, es repartirà una altra part del tresor i s'hi ballarà la dansa dels Cabuts.

Cap a les 11.35h., la Cercavila arribarà a l’institut on aquelles persones que hagen rebut part del tresor tindran l’honor d’acabar l’Escultura col·lectiva. Tot seguit tindrà lloc un recorregut didàctic per l’Exposició acompanyats de l’alumnat i el professorat de Dibuix. En acabar el recorregut, cap a les 12.15h. està prevista, al Saló d’Usos Múltiples, l’actuació del Cor del centre, un primer parlament del Director, Jaume Tortosa, i un segon a càrrec de Ricard Huerta, del Departament de Didàctica de la UV (Universitat de València), i Jorge Hermosilla, Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV. La cloenda d'aquesta activitat tindrà lloc amb una conferència a càrrec de David Mascarell, del Departament de Didàctica de l’Expressió Artística de la UV, sobre Dispositius mòbils i tecnologies online per a l’educació artística i, finalment, unes paraules a càrrec de la vicedirectora, Fani García.

Esteu convidats a gaudir d'aquesta festa de l'art, d'aquesta lluita per la cultura feta amb il·lusió des de l'escola pública, des de l'institut Manuel Sanchis Guarner de Silla.

Comptem amb la vostra participació!

En Facebook i Twitter #secondroundsilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.