30 de des. 2015

Festa de la Infantesa i cavalcada de les 3 Magues

Enguany, la Societat Coral el Micalet ha recuperat la Festa de la Infantesa, festa del solstici d'hivern que es va celebrar a València el gener de 1937.

Amb motiu d'aquesta celebració, s'han imprès un conte i una unitat lúdica i didàctica que fan al·lusió a la 1a. Festa de la Infantesa i unes xapes commemoratives. A més, al llarg del mes de desembre, s’han fet activitats de reciclatge i papiroflèxia per als grups escolars que han visitat l’exposició “L’amor als infants”, que romandrà oberta fins al dia 7 de gener, on es poden contemplar les fotografies d'aquella primera setmana de 1937, un conjunt de joguines antigues i unes figures, de Juanito Maraca, que aprofiten el plàstic que deixem al fem oblidat i ell utilitza com a material artístic.

Ahir, 28 de desembre, es va celebrar un concert matinal al Teatre Micalet on intervingueren els Xiquets Cantors Divisi i la Coral el Raconet del Micalet. Cada grup interpretà tres de les cançons traduïdes per Octavi Monsonís i amb arranjaments musicals de Ferran Aleixandre i J. Vicente de Sousa. Per acabar la seua actuació, els dos grups junts interpretaren la setena de les cançons amb arranjaments musicals de Gabriel Benavides. Es tractava de set poemes que s'havien donat a conéixer durant els actes celebrats el 1937. Per completar la celebració també va estar present la veu dels nostres poetes: Manel Alonso, Isabel Garcia Canet, Francesc Mompó, Vicent Penya i Lluís Roda recitaren un poema dedicat a la infantesa i Víctor Benavides llegí el de Marc Granell i el de Lluïsa March que no pogueren assistir a l'acte. Tal com s'ha fet amb els poemes del segle XX, està previst que els set poemes actuals siguen musicats per a la celebració de l’any vinent. L'acompanyament musical de la lectura dels poemes també va córrer a càrrec del Grup de Cambra Marxant.

La cloenda de la Setmana tindrà lloc el dia 3 de gener amb la cavalcada les Tres Magues de Gener; una cavalcada laica que vol ser un complement a les festes d’hivern.

Les tres magues, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, representen tres principis bàsics i una manera diferent de veure el món. Com l'ànima de la Setmana, Cristina Escrivà, apunta: llibertat per poder expressar lliurement i críticament totes les idees, igualtat de tots davant la llei i la Societat, per damunt de races, creences i sexe i fraternitat per compartir, amb tots aquells que ens necessiten, totes les meravelles del nostre món.

___________________________

Posteriorment a la publicació de l'apunt, trobe que hi ha algunes notícies que hauríeu de conéixer també per desfer totes les malediccions que s'han dit d'una activitat que pretén aconseguir més festa (per a les persones que ens visiten i viuen a València; feta des de la pluralitat i la participació ciutadana) i més cultura a partir de la difusió d'idees i conceptes universals com la igualtat, la solidaritat i la fraternitat. Informeu-vos sempre i no us deixeu manipular per ningú; i menys encara pels qui busquen la incultura i  no atenen a la diversitat de criteris, gustos i pensament. 

Notícia sobre la cavalcada de les 3 Magues a Levante-EMV

El vídeo del missatge de les Magues

Articles:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.