1 de gen. 2016

Recuperar Freinet: 'L'ecole buissonniere'

Célestin Freinet (1896-1966)va ser un pedagog molt involucrat en el moviment d'una escola nova. En la pel·lícula L'ecole buissonniere (Célestin Freinet, 1949) ens demostra part del seu pla de treball didàctic perquè els alumnes aprengueren més i millor.





Més recentment, La professora d'història (2014), una pel·lícula dirigida per de Marie-Castille Mention-Schaar, ens demostra que un canvi en els grups conflictius és possible si hi ha esperança i es canvia la metodologia de treball perquè l'alumnat participe de l'ensenyament i de l'aprenentatge. Es tracta del film que va guanyar el premi a la millor pel·lícula de la Seminci Jove; un guió basat en fets reals i protagonitzat brillantment per Ariane Ascaride, la guanyadora del César per Marius i Jeanette. i protagonista de pel·lícules compromeses com Les neiges du Kilimandjaro.




Sinopsi: Anne Gueguen és una professora d'Història compromesa amb els alumnes. Anne els desafia a participar en un concurs nacional sobre el que significa ser adolescent en un camp de concentració nazi. Un projecte que canviarà les seues vides.
País: França
Directora: Marie-Castille Mention-Schaar
Guió: Marie-Castille Mention-Schaar
Fotografía: Myriam Vinocour
Repartiment: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Geneviève Mnich, Xavier Maly, Martin Cannavo, Noémie Merlant, Stéphane Bak
Productora: Loma Nasha Films
Gènere: Drama
Durada: 100 min.
Títol original: Les héritiers

Crítiques en castellà: Fotogramas i El cine en la sombra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.