27 de març 2013

Sí al valencià

L'educació no es fa sols amb gestos, però de vegades un gest senzill és el motor que pot encetar una nova intenció, que pot despertar un nou aprenentatge. Ací teniu un gest dels companys de CCOOPV que pretén recordar-nos que tenim una llengua, el valencià, i unes persones que durant anys lluitaren per la seua defensa, per la seua normalització, i feren possible que ens arribara a tots nosaltres amb la força de les paraules i amb el propòsit de la comunicació. Sí al valencià!

Aquest homenatge al valencià de la Federació d'Educació de CCOO va dedicat als qui cada dia aprenem un poc de la nostra llengua i l'estimem. I, especialment, al poeta Vicent Andrés Estellés (mort el 27-03-1993, hui fa vint anys), La llengua dels valencians, el llibre del lingüista Manuel Sanchis Guarner publicat per primera vegada el 1933, i a l'assagista Joan Fuster (Sueca, 1922-1992).

Us adjuntem també el fragment de la lletra de la cançó "Despertar", de Pau Alabajos, que s'escolta de fons en el vídeo.Jo no vinc de cap silenci
però se molt bé que és lamentar
que la meua llengua
siga un patrimoni menyspreat
pel poder polític
que ens denega el dret a viure en pau.

Jo he nascut en democràcia
però se molt bé que és protestar
contra la censura,
contra el genocidi cultural,
contra els privilegis,
de la nova classe dominant.

Però no em quedaré mai de braços creuats,
lluitaré per trencar les cadenes de nou,
és possible somiar amb un món diferent
només cal intentar caminar sense por.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.