25 de març 2013

L'animació valenciana: 'El venedor de fum' i 'FriendSheep'



"El vendedor de humo" (2012), dirigit pel professor Jaime Maestro Sellés, és el curtmetratge guanyador de la XXVII edició dels premis Goya. Realitzat íntegrament pels alumnes del màster d'animació de l'escola de cine valenciana Primer Frame, el curt ens mostra una anècdota de forma brillant i colorista. No es tracta d'una gran història però resulta curiós veure com, aparentment, les persones d'un poble menut no donen importància a qui els vol vendre fum. Lamentablement, un fet concret, atrau la seua atenció i els encanteris del venedor els fan veure les pròpies fantasies com a reals. La llàstima és que els somnis tenen data de caducitat i, en aquesta ocasió, l'aigua pot fer un paper rellevant...

La mateixa escola també ha tingut preseleccionats per als Goya altres curts fets pels seus alumnes; és el cas, per exemple, de FriendSheep, un treball més previsible del qual interessa especialment l'entrevista on s'explica el procés de treball.

Aquest fet, que es repeteix, ens demostra que l'animació valenciana té possibilitats i els creadors més joves molt de futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.