5 de jul. 2016

Animació lectora amb jocs i qüestionaris

Paraules de Júlia és una novel·la de Joan Bustos, publicada el 2016 per l'editorial Bullent, que tracta de l'amistat de Júlia i Helena, dues amigues de tota la vida enamorades (o no) del professor d'anglès. En acabar el curs, a l'estiu, Júlia marxa als Estats Units i Helena intenta recuperar les assignatures suspeses. Al setembre, malgrat que s'ho havien promès l'una a l'altra, no es retroben. La Júlia no vol saber res de l'Helena ni de ningú. Què va passar aquella nit de besos robats, just abans del viatge? Si ho vols saber hauràs de llegir-te la novel·la. Ara tens tot l'estiu per endavant i segur que trobes en ella un bon entreteniment.

A més a més, el propi Joan Bustos ens proposa un joc per comprovar el nivell de comprensió que hem adquirit amb la lectura de Paraules de Júlia. Es tracta d'un qüestionari de Kahoot! per jugar on line. Es pot competir amb altres persones o contestar-lo sol amb l'ajuda d'un ordinador o d'un telèfon mòbil smartphone.

Us animeu? El procés és senzill; si ho vols fer, segueix les passes següents:

1. Descarrega't l'app Kahoot! i instal·la-te-la al mòbil.

2. Copia l'adreça a la barra del navegador de l'ordinador.
En aquest cas, clica l'enllaç al joc de 20 preguntes o al de 50 preguntes)

3. Clica damunt del botó "Play" o el verd "Launch". Recorda de traure el volum a l'ordinador, ja que genera una musiqueta electrònica pesada. El programa també genera un codi pin.

4. Entra a l'aplicació Kahoot! del teu mòbil. Et demanarà el codi que has d'introduir per començar a jugar. Introdueix, en la casella corresponent, el número que trobaràs a la pantalla de l'ordinador.

5. Introdueix també un nickname, per exemple les teues inicials. Prem "Ok.Go!". El teu nick és en pantalla.
Si l'exercici es fa a classe i cada alumne té el seu ordinador, es pot fer una competició.

6 Clica damunt de la tecla "Start". A la pantalla de mòbil apareixen quatre símbols, corresponents a les quatre opcions possibles. Clica la correcta i segueix endavant amb el joc.

7. Així successivament fins completar les preguntes del qüestionari.

8. Cada pregunta et dóna una puntuació segons el temps que tardes a respondre.

Amb la mateixa aplicació de Kahoot! es poden repassar altres lectures. Entre d'altres, l'obra Tres passes pel misteri del gallec Agustín Fernández Paz, publicada en valencià per l'editorial Bromera.

Aquesta obra conté tres relats diferents classificats dins del gènere de terror, intriga i fantasia. La primera té per protagonista un arqueòleg que troba restes de l'antic culte a les serps al jaciment on treballa, fet que desencadenarà una sèrie de successos terribles. La segona la protagonitza una jove solitària que descobreix la tràgica història d'un accident en un lloc màgic per on transcorre el camí de Santiago. I la tercera que s'esdevé a Pontebranca, un poble que oculta el secret d'uns fets molt obscurs esdevinguts a la torre derruïda del far.

Tres passes pel misteri d'Agustín Fernández Paz PIN: 84947

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.