16 de gen. 2013

Imitar el cinema mut

En els darrers anys el triomf del cinema en blanc i negre, fet com un homenatge al cinema mut, ha obtingut èxits tan considerables com el de la pel·lícula francesa The artist (2011) de Michel Hazanavicius o el de Blancanieves, la pel·lícula espanyola (2012) de Pablo Berger.

En un nivell menys ambiciós però amb resultats molt interessants, us volem mostrar dues propostes de curts que, potser ja coneixeu, on també s'imiten les produccions de cinema mut.

1. Alicio en el País de Viveiros està rodada als jardins de Vivers de València (2012) i protagonitzada per xiquets i xiquetes de l'Escola de Nadal de l'Audiovisual de Barret Films i Zurdos TV.2. Rascayu el Garrepa es una producció de DIFUSIONS FANTASMES de l'any 2006. El curt va guanyar un premi al festival Julius de Vic (2006) i un altre al festival Fes curts de Torelló (2007).A partir del que heu vist, seríeu capaços de generar un guió i filmar un curt?

Caldrà:

- inventar-se una història que serà la base del guió;

- buscar actors i actrius que representaran els personatges;

- localitzar exteriors i un espai tancat o estudi per a la filmació de les diferents escenes;

- preparar, si és el cas, uns decorats;

- composar o interpretar una música adient. En l'època del cinema mut, la música es reproduïa en directe en el propi cine, per això, generalment, era música per a piano; en els curts que heu vist la música està incorporada en el muntatge;

- imitar el grafisme que resumeix i explica les accions principals mitjançant cartells o rètols escrits;

- seleccionar les millors preses de cada escena i muntar el curt;

- afegir els títols de crèdit

Què, us animeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.