23 de set. 2016

Si voleu riure, 'Emprenyada' i Mariua fins al diumenge 25




Ahir s'estrenà al Teatre Micalet de València l'espectacle Emprenayada, una comèdia de Rafa Ferrero on Maria Juan estableix un diàleg amb l'espectador sobre les alteracions fisiològiques, hormonals i neuronals que ocasiona l'embaràs. La principal preocupació és, presa la decisió de ser mare, com està la sanitat a l'hora de parir, com criar econòmicament la criatura o com hauria de ser la seua educació en una València tan particular pel que fa, per exemple, a la política, tema que esdevindrà aparentment tabú al llarg de la representació.

Mariua, el personatge que interpreta Maria, és com una Mafalda valenciana del segle XXI que, de la manera més natural, s'ho replanteja tot, molt histriònicament això sí, des de la ironia, la quotidianitat i el sentit de l'humor que també lluïa l'actriu en els seus monòlegs a l'estil dels del Club de la Comèdia.



Amb una forta càrrega irònica i en ocasions grollera (tan pròpia també de Xavi Castillo, l'altre crack de l'humor que estrenarà la setmana vinent), es va construint un espectacle delirant que podria durar hores perquè l'energia i la capacitat de reacció de Maria és tan gran que li permet incorporar qualsevol comentari, s'escaiga o no, amb el tema que es tracta en aquell moment a l'escenari. El tall és com un entremès o parèntesi al més pur estil del café teatre.

Si aneu, no us penedireu i acabareu rient a llàgrima viva o pixant-vos de riure; això sí, deixeu enrere beateries i pensaments anacrònics. I a ben segur que, després, us en recordeu d'algun moment de tendresa que ens regala la pròpia Mariua.

Teniu de temps només fins diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.