5 de nov. 2015

Paraula i passió, Sant Vicent Ferrer, predicador per Albert Toldrà


El pròxim dimarts, 10 de novembre a les 19 hores, tindrà lloc la presentació de l'últim llibre de la col·lecció Petjades, Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer, predicador, d'Albert Toldrà.

L'acte se celebrarà a la sala d'Exposicions de la Societat Coral El Micalet, i podrem comptar amb la presència de l'autor, Francisco M. Gimeno Blay (catedràtic de Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de València) i de Josep Villarroya (director de la col·lecció).

També comptarem amb l'actuació musical de César Abarca i Charo Rechea.

Al llibre que presentem, el mateix sant Vicent Ferrer, fa un lectura en primera persona del seu complex personatge històric i del seu mite, intensament manipulat per diferents interessos polítics, i ens conta com ell va ser, per damunt de tot, un predicador apassionat, el portador de la paraula.

Una nova lectura, fresca i comprensible i sobretot racional, d'una de les nostres figures històriques més emblemàtiques, sant Vicent Ferrer. Un personatge que s'endinsa en el mite i esdevé símbol i, com a tal, intensament manipulat per diferents interessos polítics. Un home que en el seu temps és, per damunt de tot, un predicador apassionat, el portador de la paraula.

Albert Toldrà i Vilardell, doctor en Història, ha estudiat diferents aspectes de la cultura medieval, com ara la religiositat i la sexualitat. Ha publicat diversos articles especialitzats i de divulgació, així com els llibres Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval (Premi Octubre d’assaig, 2000), Un cafè amb Raixida. Per entendre les religions (2004), Mestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval (2010), Asmodeu. Dona, dimoni i sexe a l’Edat Mitjana (Premi Micalet d’assaig, 2011), En nom de Déu. La Inquisició i les seues víctimes al País Valencià (2011) i La carn. Cos i sexualiat a l’Edat Mitjana (Finalista del I Premi d’Història de Catalunya Santiago Sobrequés, 2012).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.