14 de maig 2015

Els vídeos de campanya

Cada vegada més els partits busquen pescar nous vots a les xarxes socials perquè és l'espai on es mouen els joves. La televisió ens llança el mateix discurs una i altra vegada; i cansa. Es necessiten productes més dinàmics, amb un missatge clar i breu per poder digerir-lo amb major facilitat. És per això que un bon vídeo ajuda a multiplicar l'efecte d'una campanya.

Sobren pancartes penjades d'arbres i fanals dels pobles; sobren cartells que se superposen en una espècie de guerra per mostrar a la persona més arreglada i guapa del poble com si d'un concurs de bellesa es tractara. Hom té la sensació que es mostra un producte típic de Photoshop.

Els vídeos també estan preparats, però hom pot observar millor la naturalitat dels candidats. Un exemple el podeu observar en el de la coalició Compromís per Silla, un dels molts productes que veureu a les xarxes socials per difondre el missatge de la seua campanya més fàcilment, com més pròxim i atractiu.

Però no ho oblideu, si us interessa arribar al fons, l'essència dels projectes la trobareu només als seus programes. Llegiu-los, analitzeu les propostes, comenteu els continguts i pregunteu als candidats tots els dubtes que us vinguen al cap. La política municipal, si no és participativa, no serà una bona política.

Per cert, les noves tecnologies ens permeten llegir aquests missatges als webs dels partits i, normalment, en les xarxes socials on responen al lema més el coixinet (hashtag). Per exemple #ambvalentia.

Mostreu-vos sempre crítics però no despectius. Els polítics també necessiten de la nostra participació activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.