1 de des. 2016

Rafael Sanz Lobato

Rafael Sanz Lobato, naix a Sevilla el 1932 i el 1941 es trasllada a Madrid amb els seus pares. El 1956 compra la seua primera càmera fotogràfica i el 1961 ingressa a la Real Sociedad Fotográfica. Allí crea junt a Carlos Miguel Martínez, Donato de Blas, Nieto Canedo, Serapio Carreño, Mordí Landa, Carlos H.Corcho Botella i José Blanco Pernía, el grup “La Colmena” en un intent d'equilibrar posicions a la R.S.F. en eixe moment dominada pel grup “La Palangana”.

En desaparèixer “La Colmena”, forma junt a Vila Massip, Sanchís Soler, Sáez López i Carlos H. Corcho, “El Grupo 5″.

El 1971 trenca vincles amb la R.S.F de Madrid pel transfons polític existent i diferències amb Gerardo Vielba.

Posteriorment es passa al terreny professional i s'especialitza en cotxes, bodegons, retrats i art. Compagina el treball professional amb la seua producció creativa en blanc i negre. Des del 1970 fins a la seua mort el 2015, el seu treball ha estat exposat en nombroses exposicions individuals i col·lectives i publicat tant en revistes nacionals com internacionals.


El fotògraf sevillà Rafael Sanz Lobato el 2013 /RAÚL CARO




Aproximació a la notícia de la mort (EL PAÍSi detalls de l'obra de Rafael Sanz Lobato

Ahir llegíem a la premsa que el 22 d'abril havia mort el fotògraf sevillà Rafael Sanz Lobato, un dels més importants de la fotografia en blanc i negre del segle XX. Entre els diferents premis que rebé per la seua obra, destaca potser el Nacional de Fotografia del 2011. En vida, legà la major part de la  seua obra basada en bodegons i retrats sobre els ritus religiosos i socials de l'època que li va tocar viure. Una obra interessant que podeu contemplar en part a Google.


1. Retrats de festes religioses




2. Bodegons

  


3. Retrats de caràcter social


 


Mireu més fotos

Publicat anteriorment en aquest mateix blog el dia 24 d'abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.