19 de nov. 2013

'Una tarda qualsevol' (2011) d'Arnau Rovira i 'Desayuno con diadema' (2012) d'Óscar Benàcer

Els curts són, de vegades, l'etapa prèvia al llargmetratge. La major part tenen entitat pròpia. El programa "Somos cortos" tractava de transmetre la passió pel gènere mitjançant l'emissió de curtmetratges, reportatges i entrevistes a professionals rellevants en aquest àmbit.

Somos cortos ens oferia la possibilitat de conéixer, cada setmana, dos curts estrenats en els últims anys i que ens presentaven als qui podien ser els realitzadors i directors del futur. En el programa del 13-11-2013 es van estrenar Una tarda qualsevol d'Arnau Rovira i Desayuno con Diadema d'Óscar Benàcer.

El primer és un curt inquietant on tres adolescents avorrits es proposen matar el temps fent-ne de les seues; el problema esdevindrà quan no mesuren bé les conseqüències de les accions ni el perill que poden ocasionar i una d'aquestes accions té conseqüències inesperades. Serà aleshores quan s'acabarà l'amistat i començaran els problemes?
El segon és un curt entretingut amb dos bons actors que ha rebut diversos premis. L'argument és previsible, però juga amb la tendresa del personatge masculí. Dos adults es troben una nit i acaben al llit; el que en principi sembla una aventura potser serà el darrer tren que tenen davant per poder viure una aventura. El podeu veure complet en youtube.



 

Podeu veure els programes en RTVE A LA CARTA.




En el Somos cortos del dimecres 20 de novembre es van projectar un curt amb un tractament de la imatge molt particular, gairebé congelada en ocasions com fotografia estàtica: El palacio de la luna de Ione Hernández, i el relat d'un perdedor, Adiós, muñeca, d'Hugo Sanz.

En el programa de 27 de novembre poguérem contemplar dos curts: La sonrisa escondida de Ventura Durall i Dunder-Busche d'Isaac Berrocal.

En Versión española podeu contemplar el curt Marion de Julian Zuazo. I si us interessa el cinema, el programa Días de cine també té d'interés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.