11 de des. 2012

La Pel·li del Raval, un projecte interessant

L'Associació Paso a Paso porta endavant un projecte comunitari "La Peli del Raval", un experiment intercultural i comunitari, que recull històries o simplement situacions i les explica mitjançant un missatge audiovisual. El Taller de creació de guió de "La Peli" ha estat realitzat per integrants de l'Associació Paso a Paso en el Casal Jove Atlas. En ell han participat joves integrants del casal, veïns del barri i d'altres associacions. Les persones que hi han participat tenien per objectiu trencar amb les xafarderies, amb les falses creences i els remors, per això s'han atrevit a contar la seua història des d'un punt de vista un tant irònic. L'argument es fonamenta en 12 remors sobre la immigració i els integrants del taller han pogut expressar les seues anècdotes i inquietuds, element que es convertí en el detonant del treball, un projecte cooperatiu i de conjunt. Amb "La Peli" s'intenta transmetre un missatge clar: "tots els éssers humans tenim les mateixes necessitats bàsiques i això ens fa iguals; per a poder conviure és indispensable el respecte".

No podem demanar només als emigrants que s'integren i s'adapten als nostres costums; cal revisar les normes de convivència perquè l'adaptació només serà útil quan siga realment de tots i amb les aportacions positives de cada persona de la comunitat.



Make in off

Altres documentals fotografien el Raval de Barcelona però ho fan des d'una altres perspectiva, per exemple el documental de Carlos Callero Raval. La alegria del barrio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.