30 de maig 2011

Presentació a Barcelona del llibre "Amb cara i ulls" de Víctor Pàmies



Si fa uns dies us comentàvem la presentació del llibre a Ca Revolta, ací a València, organitzada des de l'1entretants. Ara és el torn de Barcelona.

El dimecres, 1 de juny de 2011, Víctor Pàmies i Riudor presentarà el llibre Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l’ull.
Com diríeu Con los ojos como platos en català? És correcta l’expressió Ull per ull, dent per dent? D’on prové aquest proverbi? Què és el crowdfunding (micromecenatge)?

Trobareu resposta a aquestes preguntes i moltes altres amb la lectura del llibre i si teniu ocasió, durant la presentació del llibre 'Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull', el primer llibre català finançat per micromecenatge a través de Verkami.com: les aportacions de 200 mecenes han fet possible l’edició de l'obra.

Aquesta presentació a Barcelona serà l’excusa perquè molts mecenes puguin rebre en mà el llibre en què van creure a ulls clucs abans que existís.

Amb cara i ulls és un diccionari de més de 700 dites i refranys sobre l’ull, amb l’explicació, sinònims i l’equivalent castellà, a banda d’altres informacions sobre l’ús i la procedència d’aquestes expressions. És també el primer llibre en paper del lingüista especialitzat en paremiologia, Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963), que fins ara havia apostat per oferir la seva obra només a Internet a través del portal refranys.com i una dotzena de blogs especialitzats.

De moment el llibre no el podreu trobar a les llibreries, perquè el distribueix directament l’autor a través d’Internet. Ha obert un blog (http://fraseologia-ulls.blogspot.com/) on hi anirà bolcant els continguts del llibre i des d’on us podeu posar en contacte amb ell per adquirir els exemplars que vulgueu

Vinyet Panyella farà l’acollida institucional. Joan Sala, de Verkami, la primera plataforma de crowdfunding en català, també participarà de l’acte. També intervindran Joan Puigmalet, autor del blog Gazophylacium, i Albert Domènech, “Galderich”, autor del blog Piscolabis librorum. I com ja ha fet en altres actes de presentació, Víctor Pàmies tancarà l’acte amb dues sorpreses que no us podeu perdre.

La cita? Dimecres, 1 de juny de 2011, a les 19.00 h, a la seu d’Òmnium Cultural (C. Diputació, 276, principal, a tocar de Pau Claris). Us podeu apuntar a l'esdeveniment creat a Facebook, per tenir una idea dels assistents.

1 comentari:

  1. Francesc,

    gràcies per fer-te ressò de la presentació a Barcelona. Encara estic fruint dels records de la meva estada a València i ja tinc a tocar una altra moguda. És un no parar!

    Una abraçada!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.