21 d’abr. 2009

Autopista literària 2009

Pista número 1

Dues cases veïnes. En una d’elles va viure el nostre personatge i el seu nom, “El Senyal vell”, és una referència a Demian de Hermann Hesse. De l’altra, una immobiliària deia just abans de la crisi:

En venda:

ROMANYÀ DE LA SELVA -CASA DE POBLE
Preu: 473.500,00 €


 

CASA AL POBLE DE ROMANYÀ, on visqué una persona important per al món de les lletres catalanes. Un entorn ideal per al descans, la concentració i el treball creatiu que desprén tota la inspiració dels verds i de les paraules sentides.
Des d’allí es pot contemplar la vall i passejar pel seu magnífic terreny.

Si us interessa, potser ara li hauran baixat ja el preu.

_____________________________________________

Pista número 2

El 2008 es compliren els 25 anys de la seua mort. A més, us podem dir que és una persona nascuda a Barcelona el 1908.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, amb la col·laboració de la Universitat de Girona (Càtedra M. Àngels Anglada), organitzà una lectura pública d’una selecció de textos de les seues obres per commemorar aquest dia. L’acte es va fer a Romanyà de la Selva, població on va passar els últims anys de la seua vida i on està soterrada”.

Al llarg de l'acte no faltaren les referències a les flors, a les plantes i als animals, com fa tantes vegades l'autora en la seua obra narrativa on també crea personatges com la Serafina o Zerafina, una jove papissota que se'n va del poble per anar a servir a la ciutat.


_____________________________________________


Pista número 3Sense ser colombaire, aquesta autora dedicà un temps important a la vida dels coloms. El més estimat de tots era una femella i, encara que no arribà a guanyar cap primer premi, volà tan alt que, fins i tot, la tragueren al cinema i per televisió.


Manuel Boix - Coloms (Quadern) - Aiguafort a una tinta i aquarel·la - Any 1987


_____________________________________________

Pista número 4


Un retrat de l’autora jove es troba en la novel·la d'Anna Murià Aquest serà el principi (1986), subtil novel·la sobre l'exili entès com a final d'una època i com a principi de tot, no ja d'una altra època sinó de tot allò que la generació d'aquestes dues escriptores podrà arribar a fer, tant vitalment com creativament. És una generació que tenia molt per fer quan va començar la guerra o, com el nostre personatge va dir sempre, quan va començar la revolució. A aquesta generació pertanyien també, i el llibre de Murià els hi incorpora, Agustí Bartra i Pere Calders. L'autora, en la novel·la es diu Berta i fa de periodista.

Però no us parlem de la novel·la anterior. El títol que heu d'endevinar està relacionat amb aquesta altra imatge.


_____________________________________________

Solució

Autora: Mercè Rodoreda

Llibre: Mirall trencat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.